Samarbeidspartnere i Idrett Mot Rus i Bergen/Hordaland
Deltakelse - Idrettsdag - Aktiviteter - Opplevelsesdag - Motivasjon - Sosialt Fellesskap
Hva er idrett mot rus?
Idrett Mot Rus er en idrettsdag som arrangeres en gang pr. år. som en stor happening, samt måndelige arrangementer som er en opplevelse gjennom aktiviteter og sosialt fellesskap. Det gir motivasjon til deltakelse i det lokale idrettsliv, og blir en brobygging til samfunnet.
Målgruppe
Rusavhengige som befinner seg i en rusfri livsfase.
 
Hovedmål
Bruke idretten som brobygger på vei tilbake til samfunnet, ved å synliggjøre den rusavhengige som en ressurs for seg selv og deres lokale nettverk.
 
Delmål
- Arrangere en idrettsdag for målgruppen.
 
- Ukentlige aktiviteter med idretten i institusjonens lokalmiljø
 
- Opprette et mottaksnettverk med ukentlige aktiviteter i regi av et idrettslag, Civitan og Trappen Motivering
Vil du være med å støtte opp om Idrett Mot Rus? Da kan du kjøpe gummiarmbånd, et meget flott og populært markering. Koster kun kr. 20.- pr.stk. Ved kjøp av 10 eller fler er prisen kun kr. 10.- pr.stk. Ring mobil 95232339 eller mail: trappen@trappenmotivering.no
Bilder fra Idrettsdagen 10 september 2005 med 60 deltakere 
Idrett MOT Rus og Civitan jobber også med Natteravnene i Bergen sentrum om idretts arrangemanger
Petanque
Trappen vil satse på Petanque for fullt
og jobber med å få folk til å stille opp til
 et godt lag. Det er mange turneringer
rundt i Skandinavia – kanskje vi stiller der.
Formålet i petanque er å kaste sine kuler på
en slik måte, at de gjør størst mulig nytte.
Dette er svært vanskelig, hvis man ikke har full kontroll over kulene.

VISTAPRINT
Ønsker du visitkort - reklamefoldere - løpesedler i farger for en rimelig penge, så klikk her - hurtig levering
Idrett Mot Rus Dagen 9 sept.2006
Click here to add text.
Idrett Mot Rus November 2006 Volleyball
Idrett Mot Rus November 2006 Volleyball
Idrett Mot Rus Desember 2006 - Bowling
Årets siste Idrett Mot Rus var en Bowling turnering i Åsane Bowling hall - der var over 30 deltakere.
Turneringen avsluttes med pølser og Cola.
Idrett Mot Rus trenger frivillige til å aktivisere, være med våre elever på tur, sportslige aktiviteter og være en god venn. 
Ta kontakt med Trappen Motiveringssenter - 55 90 20 92 
Kontakt Idrett MOT Rus
Civitan Norge v/ Ellinor Kittelsen  Tlf 22 09 69 10 - 
E-post: ellinor@media-team.no 
Kontakt Idrett MOT Rus i Beren
Tor Blaha Bergen . Tef: 95 23 23 39 Mail: blaha@online,no
BA 23 jan.2007
 
Fotballturnering mot rus 
Trappen motiveringssenter mønstret 30 deltakere i miniturnering under paraplyen Idrett mot rus. Foto: Tor Blaha Idrett mot rus arrangerte fotballturnering. Rundt 30 personer deltok. 

Av: Elin Madsen 

Idrett Mot Rus følger opp fjordårets suksess. Lørdag hadde de sin første turnering i 2007. Rund 30 mennesker deltok i miniturnering i fotball, fordelt på tre lag. 

- To lag spilte mens det ene trente, så måtte de spille mot vinnerne, og sånn gikk det at alle lagene fikk spilt to ganger. Det var mange liter svette som lå igjen etter turneringen, og det var bare glade ansikter og se, og praten gikk livlig om neste gang de treffes, forteller Jan Blaha fra Trappen motiveringssenter. 

Fagdommerne som stilte fra Idrettskretsen skrøt av at det var mange gode fotballspillere, og at de kunne faktisk kunne stille på lag med de beste. 

Arrangørene Trappen Motiveringssenter og Civitan har lagt opp en fremdriftsplan på Idrett Mot Rus, og regner med å ha ti-tolv arrangementer i 2007. Samt at de vil gi tilbud til deltakerne om noen mindre aktiviteter innimellom. 

- Vi prøver å motivere så mange som mulig frem til september, da vi skal ha den store happeningen på Skansemyren. 

- Der håper vi på at det kommer mellom 60 – 80 utøver som stiller i mange forskjellige aktiviteter. 

Tips en venn om denne saken 

Skriv ut denne siden 

Publisert : 23.01.2007 - 10:55 

Lørdag 10 mars var det ny Volleyball turnering med Idrett Mot Rus.

Ny volleyballturnering arrangert av Idrett Mot Rus og Trappen var meget vellykket også denne gangen. Der stilte utøver fra Hjellestad, Askøy, Sudmanske og Floen kollektivet. det ble spilt 3 setts kamper a 15 p hvert sett. Og 4 spillere på banen om gangen pr. lag.
Seieren gikk til Hjellestad, Floen nr. 2 og Sudmanske og Askøy på delt tredje plass. Det er alltid like populert med disse turneringene, og tilbakemeldingen er god. de aktive damene fra Civitan stilte med deilige vafler og drikke.
På helgetur med Idrett Mot Rus på Kvamskogen. 24 0g 25 mars 2007

 

Trappen Motiveringssenter og Idrett Mot Rus arrangerer helgetur på Kvamskogen for tidligere rusavhengige og personer som er i siste fase i behandling.

 

Sammen med Aktiv Fritid tok Trappen Motiveringssenter  og Idrett Mot Rus 14 deltakere med seg på Kvamskogen for å få en deilig helg med ski, tur eller bare slappe av helg. Det er viktig å bli kjent med andre, og derfor denne turen. Hele lørdagen fikk alle mulighetene til å kjøre i Eikedalen skisenter, og de som ikke hadde ski fikk låne. 

De to nyutdannete idrettskontaktene Jeanett og Rene på Trappen fikk hjelp av Aktiv Fritid med å gjennomføre helgen. Programmet var tett og man så mange trøtte fjes etter første dagen, og sofaene og briskene var ikke langt unna. Kvelden gikk med matlaging og kos, samt ivrige tilskuere så på TV med fotballkampen Norge-Bosnia. Dagen etter var det avslapping i husveggen for noen, slalombakken for andre, eller bare en fin tur i det deilige været.

Så var det opprydding og vasking før hjemturen, og alle var strålende fornøyd med helgen og gledet seg til neste arrangement med Idrett Mot Rus. 

 


        En del av deltakerne                        Matpause og rast i løpenIdrettskotaktete Jeanett og Reme
21/04/07 var idrett mot rus igjen samlet for et nytt vellykket arrangement.

Denne gang med en dagstur til Sætregården som ligger flott til oppe i fjellet ved gamle postruten i Åsane.

Oppmøte var godt blandet av store og små rakkere.
Mens de minste fikk kjøre hest og vogn satt de største cowboyene seg på hesteryggen for å få en god innføring i riding. . Alle avsluttet timen med trav. Det var en tøff gjeng som stilte, noen var litt nølende men de fleste lot seg overtale til en tur på heste- ryggen. Gjengen i fra Civitan sto som vanlig klar for å ta i mot de sultne mager med ny grillet hamburgere og det som hører til. Tror de fleste koste seg meget. 

Det var flere som kunne tenke seg å gjøre dette igjen. Stor takk til folkene fra Sætregården, de tok seg virkelig godt av oss. 

Jeanett og Rene
Idrettskontaktene
 

Adrenalin Kick på Voss 20-21 juni med Trappen Motiveringssenter og Idrett Mot Rus. IMR arrangerte extrem dager uten kostnad for rusprogramet i fengselet, og det var totalt 11 utøvere med disse to dagene. Det var Idrettkontakten, Jeanett og Rene fra Trappen, som hadde ansvaret for disse to dagene. Vi møttes på Voss Raftigsenter til hyggelige verter der vi ble mottatt med gode smil og humor. Det ble utdelt seleutstyr til rappelering og hiderløype 10 meter over bakken. Så gikk turen til fjellsiden der de skulle utøve rappeleringen. Det var første gang for de fleste, og nervene sto litt på høykant, når de forserte kanten på fjellsiden. Etter et par ganger gikk turen videre til villmarksleiren der hiderløypen var, og der overnattingen var, i lavoer på trebunn. Etter turene i trærne var det grill mat og drikke. Kvelden ble det avkobling med kortspill og gitar. Roen senket seg ved 01.30 tiden i en fantastisk varm skyfri himmel. Morgen begynte for noen kl. 06.00 og begynte med bosslokk og vann for å vekke de andre til frokost. Etter opprydding og morgenstell i elven gikk turen til rafting instruksjon. Det var mye å lære, og sikkerhetten var i fokus. Så begynte elevturen ned stryk og kraftige stryk. Noen kommentarer fra utøverne var………jeg har aldri sovet så godt på lenge. ……..dette er det gøyeste jeg har vært med på lenge………når jeg spilte kort, hadde jeg helt roen, og det hadde ikke jeg hatt når jeg satt inne…………etter denne turen vet jeg hva jeg skal satse på………..kjempefint av Trappen og ta oss med, og tenk gratis, WOW, tenk om alle kunne gjøre noe sånt.

Etter endt tur var det dusjing og avslapping, og en liten titt på dagens video fra turen før veien hjem. Tor Blaha sier at dette var en av de fineste arrangementene idrett Mot rus har hatt, og så mange fine, glade ansikter, og motivert til et bedre liv er det lenge siden han har sett. Han sier også at en så lite tilbud til de som trenger det gjør så meget for å ha et håp vider i livet.


Idrett Mot Rus trosset været.

For fjerde år på rad arrangerte Idrett Mot Rus i samarbeid med Trappen, Civitan og Natteravnene i Bergen Sentrum sin årlige idrettsdag på Skansemyren. Dette er et en samkjøring for alle Idrett Mot Rus arrangementene i hele Norge 8 sept.

Det var utøvere fra Hjellestad, Floen og Sudmanske som trosset regnværet lørdag formiddag, og som en av utøverne sa, ---------vi er jo vanntette, så dette må vi være med på.
Etter at Blaha ønsket velkommen overtok kommunalråd Hilde Onarheim mikrofonene og åpnet dagen med gode ord for deltakere og sa hvor viktig det er å kunne ha en slik dag og være sammen på.

En sprek jente Veronica fra Elexia varmet opp gjengen med høy og livlig musikk, som hørtes over hele Skansemyren, det ble mange svette og smilende ansikter å se. Enkelte hadde sine barn med og de stilte i oppvarmingen før de deltok i skattejakt med en av Trappens idrettskontakter.

Det gikk på stafett, orientering, Petangue og en ny aktivitet som bueskyting. Det ble en meget godt mottatt og de fleste måtte forsøke med både gode og dårlige resultater.
En av utøverne utfordret de andre på 100 meter sprint, og tross alt kaldt og drittvær stilte 8 på denne utfordringen, og selvfølgelig var utfordreren sikker -------og vant.

Den siste timen spurte flere om når vi skulle ha volley ball spillet, så det ble det da og fleste parten forsvant til sandbanen. Der sloss regnet, sanden og spillerne om ballen og jeg lurer på hvor mange kilo våt sand de tok med seg hengende på kroppen da de skulle hjem.

Ellers så var det nygrillete hamburgere, varm kaffe og Boble vann til alle utøvere og hjelpere som Civitan vennene sto for. Der gikk praten livlig om hvor gøy og hvor fint det er å kunne ha slike aktiviteter sammen, og gleder seg til neste gang de skal være med.

Trappen Motiveringssenter forsetter med extremtilbud.

Det er helg og spenningen er stor for vel 27 deltakere til nok et tilbud.

Lørdag 20 oktober inviterte Trappen Motiveringssenter og Idrett Mot Rus på nytt til extrem helg med idrett mot rus og paintball arrangement på en øy like utfor Sotra.
Vi ble en solid gjeng på 27 mann og kvinner fra byens rehab sentre, som stilte på Ågotnes kai kl 11.30 hvor vi ble hentet i gummibåter og fraktet ut på en øy like utenfor med et nedlagt industri hus, hvor vi ble iført hoverhals; hjelmer og markører (Paintball Guns).
2 lag ble satt opp hvorpå vi ble satt på oppgaven å beleire hverandres baser og kapre deres mål og frakte denne tilbake til egen leir, dette ble et helbrakenes liv hvor kuler og konkurranse instinktet fyrte av i et.
Etter et par timer hvor alle var utslitt, men med et kick som lenge huskes da dette vel er den sunneste form for skudd dem fleste hadde opplevd, vanket det vafler kaffe og leske på gjengen som Civitan hadde stelt i stand under kampene.
Igjen har Trappen klart å gi mange en ny opplevelse av sunn sysselsetning som får adrenalinet og endofinene til å rushe gjennom årene og gi sine deltagere den virkelige gode sunne rusen.   
Det er så gøy og se at det går bra å gjøre noe for denne gruppen og ser hvor viktig det er med lag sport og sosialisering, sier Tor Blaha.
Ansvarlig for denne dagen er idrettskontaktene på Trappen, Jeanett og Rene.

Idrett Mot Rus med fotball turnering i Bøneshallen 1.mars-08

Det er lørdag formiddag i regn, sludd og vind at Trappen Motiveringssenter arrangerte fotballturnering i Bøneshallen. Der stilte deltakere fra Floen, Hjellestad og Myrsether til 
2 timer med svette og vått hår. De tok seg helt ut og merker sikkert dagen i morgen med ømme muskler. Før, under og etter kampen var Civitan jentene på pletten med nylagte vafler, kaffe og Boble vann fra Hansa.
Man ser glade ansikter og høye rop fra supporterne på sidebenken. Fysisk trening og lag sport er ofte alfa omega for et godt felles skap videre i rehabilitering fasen for rusavhengige i slutten av behandlingen.

5 glade Civitanjenter som alltid stiller opp når Trappen og Civitan arrangerer Idrett Mot Rus dager
Dette er motivasjon!

Trappen motiveringssenter arrangerte Idrett Mot Rus dager på Kvamshaug, Kvamskogen helgen 14 – 16. mars. 2008 Der var 22 deltakere med på turen.
Elever fra fengsel, Botrening, Hjellestad og Myrsether, idrettskontakter og hjelp fra Natteravnene i Bergen hadde årets store flotte helg med ski og kos i 3 dager til ende. Da vi kom opp fredag var det hurtigmåltid for å benytte hele dagen i skitrekket. Eikeldalen ved Fredrik Tønjum hadde flotte preparerte løyper klar for gjengen. Med stor overraskelse ser vi at mottoet om at ” Normen er født med ski på beinet ” for alle forsvant i trekken og kom hele ned. Dagen gikk fort og midt på dagen var vi til lunsj på hytten. Der var det besøk av 3 flotte damer fra Civitan som hadde hjemmelaget risgrøt klar til de slitne. Etter andre omgang den dagen var matgjengen den dagen, klar for Faitas og tacos, med alt det vi kan tenke oss i.
Etter på var det felles kos med spill og tv. Noen var ganske trøtt og krøp under dynene tidlig på kvelden. Neste morgen stilte frokostgjengen opp med deilig frokost som nesten kunne misunne andre overnattingssteder i Fjellet. Så var det full fart bort med Robin og bussen for nye utfoldelser
I bakkene, der var slalåmski og brette om hverandre i skjønn forening. Denne kveldens middags gjeng laget herlig hjemmelaget pizza med mye attåt. Vi ser at mye aktivitet og frisk luft tar på, og det var flere tidligere som tydde til sengen.
Søndag morgen våknet vi til det herlige sol dagen. Etter en like herlig frokost som før, var alle i full fart med å rengjøre sine rom og resten av hytten for å komme til de siste timene i trekket. Etter kommentarene fra deltakerne var det en fin helg. ---------det er lenge siden vi har hatt det så gøy, -----------dette må vi gjøre oftere, ---------gøy å treffe nye venner,------kjempe.
Ja felles skapet er viktig, forståelse, stole på og ha omsorg for hverandre gjør at fremtiden er noe å leve for.
Båtturen var cluen for Trappens Motiveringssenter sommeravslutting.
 
Søndag 7 juni 08 arrangerte Trappen, Civitan og Idrett Mot Rus sommer avlutting for nye og gamle deltakere som har deltatt i Idrett Mot Rus. Sommer turen foregikk i gamle ærverdige MS Sporen, tidligere Sundt’s selger båt. Ut på fjorden i det flotteste solskinn og båt vær vi kunne tenke oss. Båten tøffet ut til Skorpo, der vi tok en rast med deilige bagetter laget av Jeanett og Målfrid, og deilig Boble vann. Noen tok seg en herlig dukkert i fjorden, og nøt det deilige vannet en stund før vi tøffet til neste lille stopp. Der kom fiskestenger frem, og jammen var det napp, og 4 deilige fisker endte i bøtten og sikkert videre på middagsbordet. Etter endt tur var det bare brune og herlige smilende ansikter som takket for en herlig og avslappende tur uten stress, mas og jag. ” Dette ser ut for at vi må gjøre oftere, for dette ga full uttelling for deltakerne”…. sier Tor Blaha.
 
 
Se fler bilder på http://trappen.origo.no 
5 året med Idrett MOT Rus.  06. sept. 2008

Så var dagen der, og fem år er gått siden Idrett Mot Rus så sine dager i Bergen. Solen var oss bi, med nesten 20 varmegrader når vi startet. Det var vel 60 deltakere med stort og smått denne flotte varme sensommerdagen. Det er Trappen motiveringssenter, Civitan og Natteravnene i Bergen sentrum. Etter at Inga-Alice Blaha fra Natteravnene ønsket velkommen var vi i gang med oppvarming til tøff musikk og en fantastisk trener fra Elixia treningssenter, og jaggu ble vi oppvarmet. Det var stafett, slak line, pil og bue, frisbee golf, petanque og orientering. Barna hadde sine egne aktiviteter, og en av dem var sjørøverjakten, på leting etter noe gått. De hadde sin egen Kaptein Sabeltann som voktet skatten. Etter en del aktiviteter, var Civitan’erne ferdig med grillmaten, som er alltid like fortreffelig og godt Olden vann. Så fikk vi besøk Løvedanserne ( Kung Fu )som hadde en oppvisning av Hung Kuen so er en stil som stammer fra Shaolin tempelet i Kina.Shaolin stilen har blitt utviklet av munkene i tempelet ved at de observerte dyr som jaktet, sloss og forsvarte seg. Så var det en del aktiviteter, og fin mimring i fin været, før som alle alltid venter på, Volleyball spillet. Da samlet alle seg der med to dyktige trenere fra volleyball kretsen som instruktører og dommere. Vi avsluttet klokken tre, men som ofte når det er gøy så forsetter man, og det gjorde de i Volleyball bingen også, og kanskje de spiller enda? Lag spill er den beste terapien man kan ha. En ny kjempedag for Idrett Mot Rus, sier Tor Blaha, fra Trappen Motiveringssenter.
Les mer på Trappen's venner trappen.origo.no
Aktivitets dag 11 oktober 2008


Så var det ny aktiviteter med Trappen og Idrett Mot Rus, og ferden gikk til Soslvik på Sotra og Paint Ball. Etter stort ønske fra noen deltaker, mente de at vi måtte gjenta høydepunktet fra før da det var helt topp. Det var 17 deltakere med denne regnfulle høstdagen. Vi møttes på Solsvik Kai og en rask liten motorbåt tok oss med til en nedlagt fabrikk i to omganger. Det var rett i kjeledressene, på med maskene og så begynte lagene og fyre løs, og se hvem som ble best. Med en liten pause med mat og drikke forsatte leken. Turen tilbake til kaien var litt vindy, og man kan faktisk se man ble ganske rein av sjøvannet, da det blåste kraftig. En av deltakerne sa han hadde vært på mange oppfølgingssteder, men Trappen var det som hadde gitt ham mest, og da blir vi litt stolte vi som jobber på Trappen. Mange fine og blide ansikter når vi skiltes denne gange. Det store mangelen i dag var at Civitan folket ikke kunne være med, så maten ble litt reduserte, men de stille neste gang for fullt.
Høstens fotball turnering. 15 nov. 2008
Ja så var det regn og kaldt i været, som det var på denne tiden i fjor når vi avviklet fotballturneringen i Bønes hallen. Damene fra Civitan var tidlig på plass og vaffel og kaffe lukten møtte oss når vi entret salen. Så det ble spist en del varme ferskstekte vafler før spillet begynte. Vi så energien var helt til stede og de var fort på banen når lagene ble delt opp. Det var blandet lag med gutter og jenter, men her var spillet viktigst, og hvem som fikk flest mål. Vår faste eminente dommer for 3 år på rad, hadde en fast hånd om fløyten, og brukte den villig vekk for at spillerne spilte realt. Innimellom pausene var det ut for å fylle på med de gode vaflene fra Civitan og Boble vann fra Olden. Det er noe med å holde energien oppe, og gi alt for felles sporten. Det var mange svette og fornøyde deltakere som gjennomførte dagen, og allerede snakket om neste gang de skulle samles. Vi var godt over 30 deltaker denne lørdagen, og det var fra Floen, Hjellestad og Sudmanske, samt en del som har kontakt med Trappen enda. Neste store felles arrangement i desember blir på Sæthregården, men riding, julegrøt og ekte julenisse med utdeling av julepresanger………
Så kom Julenissen - 20 desember 2008
Så var det juleavslutting med Idrett Mot Rus på Sætre Gården på Hordvik. Både store og små, elever fra Trappen, Idrettskontaktene, Civitan, morer og farer og fra behandlings stedene rundt Bergen, koste seg i regn og kulde på det siste arrangementet i år. Selv om vi håpte på snø og fint koste alle seg, og hestene sto villig og ventet på sine ryttere. Det var mange små første gangs ryttere som fikk nærkontakt med de store hestene og noen rutinerte travere som har satt på hesterygg før. Det var varm Gløgg til alle og etter ridingen hørte vi en hest som kom i trav med vogn, og ingen annen en ”The Real Nissemann” satt i vognen med sine pakker til voksne og barn. Det vanket klemmer fra de små til nissen, og alle koste seg med nissen noen dager før den store dagen, Julaften, da nissen jobber dobbelt opp for å besøke alle mennesker på jord. Etter nissen tok ferden videre til nye besøk, gikk alle inn i varmen til hjemmelaget julegrøt, laget av Civitan jentene. Grøten smakte fortreffelig og det var en del som måtte ha både 2 og 3 talerkner. Noen var heldige og finne mandel i grøten og da vanket det en deilig gull brød til finneren. Etter man var god og mett, begynte de små å bli trøtt og nesen ble vendt hjemover til en god og varm seng.
Vi på Trappen, Idrett Mot Rus og Civitan vil med dette ønske alle en Riktig God Jul og et Godt Nytt År.

Grasrotbevegelsen.

Ja, nå nærmer det seg snart 1. mars der alle kan være med å støtte opp om frivillige organisasjoner. Håper det er mange av Trappens venner, og andre støttespillere som vil registrere seg når de leverer inn tipping/lotto i butikken. Det er bare til å gi beskjed at de vil støtte Trappen så går det automatisk inn. Det gjør at Trappen kan tilby enda flere og bedre aktiviteter med Idrett Mot Rus til sine elever, gi de en sjangs til en bedre hverdag og nytt nettverk. Det teller så meget og kunne hjelpe og støtte de som vill, og ikke at noen kroner til støtte skal ødelegge deres livs gnist. Vi er glade for alle de kroner som kommer inn.
Les BA fra søndag 8. februar.

Så var fotoballturneringen 7. februar 2009 over.

Trappen på full fart inn i det nye året med store felles aktiviteter for de som liker å trene sammen og skaffe nye nettverk. Lørdag var det ny turnering i innefotball på Bønes racet senter, og det var totalt 30 deltakere denne dage også. Damene fra Civitan var der som faste vaffel produsenter, som er en viktig avgjørelse for Idrette Mot Rus. Hvis de ikke er der med sine varme hjemmelagete vafler, så er dagen ikke så bra. Våre faste dommere stiller og gjør en god jobb, og det bli er del svette som blir lagt igjen på gulvet i Hallen. Vi ser en del faste og gode deltakere som stiller om og om igjen, for som de sier, ----dette er så fantastisk gøy og får en hel nye vanner her.
Vi hadde en av idrettskontaktene som stilte opp og viste den yngste nye tilskuddet, som skal være med og trene mor/barn aktivitetene snart. Da skal vi lage en gruppe med mor/babyer på trening/tur og aktiviteter., et nytt tilbud fra Trappen.
Det var mange glade og slitne ansikter som reiste hjem denne dagen, og med et godt ord på veien, ” gleder meg til neste gang.”

Er du glad i å vera på ski? Glad i å hjelpe andre?
Denne mailen fikk vi fra Skikretsen, og vi på Trappen ble glad for det. Vi samlet oss og ville bidra. Kenneth, en av idrettskontaktene som er alpin avhengig, tok utfordringen og fikk en fantastisk helg på Voss med herlige og glade mennesker, en flott å sterk opplevelse. 
'
Litt om ideen:

Hordaland Skikrets i lag med Norges Skiforbund og Norges Skiskyttarforbund skal helga 13-15.2.arrangere Miljøsamling for syns-og bevegelseshemma i Myrkdalen. Her er skiløparar i alle aldrar!

Kva er miljøsamling? 
Det er ei skisamling kor syns-og bevegelseshemma kan få prøve ut langrenn, skiskyting og alpint. Nokon av løpararne har utstyr sjølve, andre låner utstyr av oss.

Målet med samlinga er at løparane skal oppleve skiglede, få instruksjon frå kompetente trenarar, få prøve utstyr, bli kjent med nye venner, ha ei sosial helg i lag med mykje skiaktivietet og anna moro på kveldstid.

For at dette skal bli ei vellukka helg treng me di hjelp til å hjelpe! 
Kva skal du gjere? 
- nokon treng hjelp i alpinbakken og i heisen. 
- nokon treng at du står bak sit-skien dei sit på. 
- nokon treng hjelp til å sei ifrå om dei skal svinge til høgre eller til venstre. 
- nokon treng hjelp til ein liten dytt i bakken når dei sit på piggekjelke. 
- nokon treng hjelp til å forflytte seg frå bakken til Varmestova. 
- nokon treng hjelp til å bli løfta frå rullestolen til sit-skien eller piggekjelken.

Mange treng litt hjelp, nokon treng mykje hjelp. 
Me treng di hjelp til å hjelpe 

se på denne linken fra BTV ski-ski-ski-ski

Trappen har pr.idag 6 idrettskontakter og alle har individuell oppfølging av elevene. De går på trening, spinning, tur i fjell og mark, klatring og nå på vinteren alpin som er meget populært. Idrettskontakten Kenneth er vår spesialist på alpin og har oppfølging på dem som vil gå i snøen. Nå i uken var de i Eikedalen og kjørte, og eleven var både sliten og fornøyd. Kenneth har også ledsagerbevis, og stiller til støtte når det trengs. For Idrett Mot Rus er det viktig å bygge opp nye nettverk og en brobygger tilbake til samfunnet.
Ski glede for elevene 20 - 22 mars 2009

Tur til Kvamshaug med Idrett Mot Rus

Vi møttes på Bystasjonen kl 09.30 og alle var klare til å dra. I siste liten oppdaget vi at vi hadde en ledig plass og ringte en som vi visste at hadde lyst til å bli med. Han hev seg rundt og var på plass innen et kvarter. Så bar ferden videre til Kvamskogen og hytten Kvamshaug. Vi var til sammen 22 både store og små som deltok på turen. 
Når vi kom frem fant alle rommene sine og så var det bare å smøre seg niste pakke og komme seg rett i ski bakken for de som hadde det som mål. 
Vi andre ble igjen i hytten og slappet av litt, før vi gjorde klart til middag. 
Da de andre var tilbake spiste vi og koste oss så med å se Norske talenter , mens noen spilte spill.
Lørdag morgen var det opp til frokost, så bar det ut i snøen. De to minste på akebrett og resten på slalom. Det var en helt fantastisk dag i Eikedalen, løypene var helt perfekt og solen skinte på sitt beste. 
Når trekket stengte dro vi tilbake til hytten og spiste middag, etterpå var det noen som trengte seg en lur før vi var samlet igjen om kvelden. Da noen ville se film , mens andre spilte spill. 
Søndag morgen spise vi frokost og tok så fatt på pakking og rydding før vi dro hjem. 
Siden vi har en så grei bussjåfør så sørget han for at vi alle kom oss helt hjem til døren. Vil takke alle deltakere som meldte seg på , uten dere hadde det ikke blitt noen tur. Å tusen takk for den gode hjelpen og servicen vi får hos dere i Eikedalen skisenter , dere har virkelig vært til god hjelp. Da er det bare til å glede seg til neste år folkens 


Trappen og Idrett Mot Rus har vært heldige, og det er vi glad for.
Les BA i dag side2.   08 juni 2009 

Enkelt å finne vinner

Sandviken (BA) Han har i mange år
Jobbet helt frivillig for å hjelpe de som har
havnet på livets skyggeside.

Endelig har Trappen og Idrett Mot Rus fått bil.

Ny flott tilskudd til Trappen med 25 000 kr. fra Sparebanken Vest til kjøp av bil. Vi har fått tak i en transporter med 6 seter og god vareplass i. Den skal brukes til vårt nye prosjekt til terapeutisk arbeidstrening på et hus som skal restaureres, samt å komme oss ut på aktiviteter. Vi takker SPV får deres flotte gave. Les hele saken her. 
http://www.ba.no/nyheter/article4390413.ece#origo_response
Idrett Mot Rus 5. september 2009
Skansemyren

Etter en regnfulluke, med vann i bøttevis, kom lørdagen med sol og varme, og satt glans over Idrett Mot Rus arrangementet for 6 år på rad. Det var oppvarming med 3 av jentene fra Elixia, som også stiler og støtter Idrett Mot Rus.
Både barn og voksne var strålende fornøyd, der var mat og drikke til alle, som Civitan har ansvaret for, og Natteravnene i Bergen Sentrum er våre trofaste samarbeidspartnere ved arrangementene. Det ble delt ut diplom, rød armbåndsur til alle, for innsatsen, og pokal til gruppe og artigste kledning som gikk til to unge deltakere, og de sa-------- dette var gøy. På slutten hadde vi vår to volleyball jenter som var i bingen og spilte med resten av deltakerne.
En ting var litt synd, det var mange som ville komme, men skuffet med sitt fravær, så vi håper det kan ta seg opp igjen neste gang. Vi vet at det går i bølgedaler, og i Bergen denne helgen var det mange arrangementer og velge mellom.
Underholdningen var flott, og stilte velvillig for å støtte opp om en god sak, og de fikk trampeklapp av tilhørerne, det var rapperen fra Norske Talenter som gikk videre til finalen, Rene Skar og med sin kollega Stig og sammen har de navnet D-Techs. Flere personer som var på søndagstur stoppe oppe i veien for å høre på 2 tøffe gutter som støttet opp om Idrett Mot Rus.

Fotballturnering med Idrett Mot Rus

Lørdag 29. november reiste 11 håpefulle deltakere til Oslo og fotballturneringen Idrett Mot Rus 10 års jubileum i Valhall. Trappen Motiveringssenter og Civitan ”Ulrikke” fra Bergen var en av de 16 lagene som stilte fra hele Norge. Vi ble møtt av gode arrangører som delte ut tursekk med lunsj til alle deltakere. Fra Bergen hadde vi 9 aktive spillere og 3 fra ledelsen. Det var 5 ball, så innbytterne gikk heftig. Bergensgjengen stilte i røde brann drakter for å skremme motstanderne, men det gikk ikke så bra. Det var mange flotte og gode spillere og lag med. Det var sikkert 300 mennesker der, spillere, ledere og Civitanere på kampene. Trappen og Hjellestad hadde plukket ut noen gode spillere, og de ga alt. De ble nr. tre i gruppe 2, og nr 8 totalt av 16 lag. Vi må være meget fornøyd med det. De hadde ikke trent sammen før og de fleste treftes på flyet for første gang. Men det viktigste er å delta og være med i fellesskapet. Vi traff mange fantastiske mennesker og utveklinger og meninger diskutertes. I pausen var det appell fra flere, helsedirektoratet, Rio, Trappen, Idrettsforbundet og Civitan, som fortelte hvor viktig det er med nettverksbygging, fellesskap og ikke minst Idrett og Fysisk aktivitet. Etter kampen fikk vi en halvtime til å dusje og bytte litt nytt tøy på oss før middagen som forgikk i Valhall. Der var det dekket bord for alle og en Lang buffé med mye god Mat. Under maten spilte én jente lag fra ”musikk i fengselet” mye god musikk.  Og gledet seg til neste store stevne. Etter endt dag var kvelden enda ung og vi fra Bergen bestemte at vi skulle gå en tur på kino, og etter kinoen tok vi en maxi taxi hjem, og der var det karaoke i bilen, og det ble sunget og ledd på vei hjem, en flott avslutting på en flott og aktiv dag, der alle var fornøyd.  Vi bodde alle på Helsfyr Rica hotell, et flott hotell med fine rom og god frokost. Turen for alle deltakerne var kostnadsfrie og uten utlegg av noen art.

Ti år med Idrett MOT rus

Det skortet ikke på engasjement og konkurranseinstinkt da Idrett mot rus feiret ti år med fotballturnering i Vallhall. Bergen deltok også med lag, men greide ikke å ta gullet hem denne gang.

Tekst og bilder: Mats Schjølberg Ulshagen

Det er rusmisbrukernes interesseorganisasjon Rio og den frivillige organisasjonen Civitan som hvert år arrangerer Idrett MOT rus i Norge. Det er en årlig idrettsdag der rusmisbrukere som er under behandling kan få muligheten til å delta i idrettsaktiviteter over hele landet. Arrangementet fyller ti år i år, og i anledning jubileet bestemte arrangørene seg for å arrangere en felles fotballturnering i Oslo. Behandlingsinstitusjoner fra Kristiansand i sør til Finmark i nord stilte lag, i alt 16 lag.

Verdt pengene
- Jeg tror at aktivitet er nøkkelen til suksess. Dette er flotte folk som er på vei tilbake til samfunnet, og ved å kunne delta på slike arrangementer får de muligheten til å gjøre noe gøy og møte andre som er i liknende livssituasjon, sier Jon Storås fra Rio. Han forteller at Helsedirektoratet har støttet arrangementet i år, og det hadde ikke vært mulig å få til uten deres bidrag.
- Det er vanskelig å forestille seg noe som er mer verdt pengene enn dette, forteller avdelingsdirektør Jens Guslund i Helsedirektoratet. De stilte også lag i turneringen, men måtte gi tapt for både Veksthuset og et sammensatt lag fra Troms og Finmark.
- Men det viktigste er jo å delta, slår Guslund smilende fast.

Gullet kom ikke hem
Bergen stilte et sammensatt lag som kom med mye godt humør, men ikke all verdens av samspill inne.
- Vi har trent masse vi. Bare ikke fotball. Og ikke sammen, sier Jannicke smilende. Hun står på bak mål og håper at hun får pustet litt ut før hun må utpå banen igjen.
- Vi hadde nok litt nerver i den første kampen, da tapte vi med ganske mange mål. De skjøt så hardt, forklarer hun.
- Men vi skal få gullet hem, det kan du skrive opp, sier en som heter Martin, men som ikke vil være med på noe bilde.
Nå kom aldri gullet hem, men bergenserne vant i hvert fall en kamp. Og lovte å komme sterkt tilbake på festen etterpå.
- Gruppa vår var veldig god, begge finalelagene kom fra den, så vi er godt fornøyd med både egeninnsats og turneringen, forteller Jannicke.

Veldig fornøyd
- Vi begynte med Idrett MOT rus for seks år siden i Bergen. Vi har en av de minste Civitangruppene i landet, men vi er store på Idrett MOT rus, forteller Thor Blaha hos Civitan Bergen. Han var veldig fornøyd med arrangementet, og la stor vekt på idrettsglede og det å ha det morsomt på sin vei tilbake til samfunnet. 
- Det er flott det som er blitt gjort, med Idrett MOT rus generelt, og dette arrangementet spesielt, sier han.
Tok bursdagsfeiringen på fotballturnering
Inger Lise Siegel er ikke som alle andre 70-åringer. Hun var en av de første damene til å bli med i Civitan for førti år siden, har vært med på å starte opp flere avdelinger, og da det viste seg at 70 årsdagen kræsjet med 10 års jubileet til Idrett MOT rus var hun aldri i tvil.
- Jeg bestemte meg tidlig for å ta feiringen her. Jeg vet ikke om noe bedre sted jeg kunne ha vært, og jeg har aldri hatt så mange som har sunget bursdagssang for meg, forteller den nå Hadeland-bosatte kvinnen.
Hun koste seg gjennom hele dagen, og var i det hele tatt svært fornøyd med dagen.
- Ja, dette var moro. Jeg håper vi kan ta med et Hadeland-lag neste gang, sier hun.

Fotballturnering 23 januar 2010

Så var vi på an igjen, første Idrett Mot Rus arrangement i 2010, fotballturnering på Bergen Racketsenter.
Litt forsinket kom vi igang med spillingen, med mange flotte og glade deltakere, og en liten god heiagjeng. Det ble spilt en del kamper, og seieren gikk til Floen, Trappen på annen plass og tredje til Hjellestad. Men løpet er ikke kjørt, vi skal prøve å få istand litt oftere kamper, for til høsten er den store fotballturneringen i Oslo, og da skal Bergen og Idrett Mot Rus stille med et trimmet og aktiv lag, samt at vi spiller mix lag.
Ellers så var Civitan jentene der med mat og drikke. Denne gangen gikk det på hjemmelaget grøt, som fikk stjernetsgn 10, samt rød saft til.
Skidag i Eikedalen skisenter.   4. febr. 2010

Det er hverdag og noen av elevene fikk seg et stort ønske oppfylt, de ønsket etter mye jobbing en tur i Slalåm bakkene til Fredrik Tønjum, som alltid stille opp for oss, en herlig dag.
Alle fikk tilbud, men noen ville trene på senter, noen på tur, og andre hadde sine daglige møter.
Men dagen på Eikedalen var en drøm for de som fikk ufolle seg der, og det kommer flere dager, for vinteren er lang. Vi holder også på med vår årlige hyttetur mot påsketider, og der begynner allerede påmeldingen og ønskene av elevene og komme inn. Ansvarlig for ski dagen var arbeidsleder Kenneth.

Basket Ball trening16 mars 2010 
 
I dag har elevene vært og trent med basket ball trening i Sentralbadet, med vår eminente Idrettskontakt Lena som også er proff trener fra Russland. Det ble litt hard kjør da hun er ganske strukturert med elevene. Så det blir vel litt ømme muskler i morgen.
Så var dagene her og for 4 år på rad reiste Trappen/Idrett Mot Rus på sin årlige hyttetur til Kvamskogen for og Kjøre i “ der Fredrik Tønjum alltid er like blid og hjelpsom.
Trappen arrangerer 2 store happeninger i året, det er idrettsdagen i september vi har på Skansemyren, og ski helgen på Kvamskogen. Denne gangen var vi 17 personer i knall vær og kjempe humør. Det er faktisk en flott vennskapsgjeng og det føles som en stor familie som slapper av og har det gøy sammen. Alle hadde sine oppgaver i hytten, og alle var med på matlagging, vasking og rydding. På kveldene var alle sammen samlet til lek og spill, og litt TV titting var det også mulig het til.
Lørdag var det selvfølgelig ” De Fantastiske Fire” som stilte til lunsj med hjemmelaget grøt og herlige nystekte vafler til stor glede etter formiddagens kjøring i Eikedalen. Etter maten var det raskt til bake i Eikedalen for mer kjøring, og solen var med oss hele dagen. Vi må også takke vår eminente sjåfør som stiller for 4 gang med buss fra Tide.
Til lunsj søndag begynte de å snakke om neste års tur, og håpet på at de fikk være med og at Trappen laget i stand ture. Bilder og video forteller mer en ord, så se og lytt. Se videoen på http://www.youtube.com/watch?v=01P0GROFERA
.
Trappen Motiveringssenter/Idrett Mot Rus
I Eikedalen Skisenter. 9 - 11 april 2010
Harlem Globetrotters basketballshow
Mandag 24 april 2010
Mandag 26. april hadde Harlem Globetrotters basketballshow i Haukelandshallen. Blant 1500 tilskuere stilte Trappen motiveringssenter på showet med 10 elever.
Det var veldig god stemning i hallen. Showkampen var mellom Harlem Globetrotters og deres faste motstander, Washington Generals. Showet var veldig variert og vi fikk se alt i fra vanvittige skåringer, dunker og bra spill på banen. Ellers var det mye showing; spillere fikk shortsen dratt av, dommeren ble kløpet i baken og Generals’ trener forsøkte å hypnotisere motspillerne. Spillerne hadde også vannkrig og kastet vann på publikum flere ganger. Enkelte fra publikum ble dratt opp på scenen, og kastet inn i showet. Tilskuerne ble spesielt engasjert da en liten gutt ble utfordret til å score mål foran alle. Lettelsen var stor da han traff på tredje forsøk og fikk en Harlem Globetrotter singlet.
Vi hadde en veldig morsom og innholdsrik kveld sammen se: Alle bildene på:http://trappen.origo.no
 
Ny nasjonal logo for Idrett MOT Rus som vi vil bruke på alle fellesarrangementene
Full fart med Idrett Mot Rus 4 sept. 2010
 
Så var det september igjen og den Årlige store idrett Mot rus dagen. Det er Civitan Bergen og Trappen Motiveringssenter som arrangerer. Dette året har vi gjort den 2 delt. Først har vi fotballturnering, og videre 2 ganger til frem til slutten av november, da de beste blir med til Oslo og skal spille kamp mot resten av Idrett Mot rus i Norge. Da pleier det stille lag fra alle Idrett Mot rus/Civitan avdelingene fra langt nord til sør. Den 2 Nd. Idrett Mot Rus dagen skjer om 14 dager, da det blir Rafting på Voss. Der blir det en kjempe adrenalin kick nedover elven, og vi håper at den er kraftig vannfør denne lørdagen.
Ellers i dag på fotballturneringen var det mange utøvere, vel 50 stk. med spillere og heia gjeng, og i tillegg selvfølgelig Civitan, som kjøkkensjefer, med verdens beste vafler og frukt. Boble vann gikk unna, da svetten og varmen overtok for spillerne. I pausen gikk det noen lag med vafler, og noen liter kaffe, før det siste spillet for dagen skulle avgjøres, og vinnerne denne lørdagen ble Floen.
Her var mange glade og blide ansikter i dag, og de gledet seg til neste fotball turnering som er litt nærmere Oslo turen

Rafting med Idrett Mot Rus 18.sept 10
 
Trappen Motiveringssenter og Idrett Mot Rus arrangerte kjempe dag på Voss med rafting. 22 deltakere stilte til en herlig rafting dag. Det ble litt sol og oppholdsvær når raftingen ble gjennomført, og spenningen sto i taket. Mange av deltakerne hadde ikke raftet før, men etter testen så var alt i fyr og flammer, selv om to av deltakerne ble slynget ut av båtene. Men teamworken fungerte og de var i båtene på sekunder. Dette kaller vi samarbeid på høyt plan. Man ser at lag spill i aktiviteter er et flott samspill for å gjøre tingene gøy. Etter raftingen var det bare flotte tilbakemeldinger som …. Dette var gøy, ----heltøft,…….mer av dette,…..kjempe, ……wow, og mange blide fjes. Dette gleder Trappen enormt at vi kan tilby aktiviteter som folk er fornøyd med. Vi traff en annen gruppe som vi raftet med og man ser at nettverks kontakt er viktig for å bygge videre på.
 
 
Se videoen fra Raftingen
Se bildene på Trappens venner
Fotballturnering nov. 2010
I helgen var det duket for ny fotballturnering i Bøneshallen. Etter at spillerne hadde varmet opp og litt informasjon hadde blitt gitt var det hele i gang.
I begynnelsen av turneringen virket det som forrige turnerings seierherrer, Floen, hadde mistet grepet om tronen. Hjellestad, som hadde slitt litt sist gang, fikk en god start på turneringen med seier mot både Floen og Røde Kors. Etter første runde var ferdig ledet Hjellestad med Floen på andre og Røde Kors på tredje.
Mellom rundene var det pause. Da gikk spillerne inn til damene fra Civitan hvor det ble servert vafler. Det var mer enn nok til alle, og de fleste spiste med god appetitt. Siden de passet på å spise passelig mye, slik at de kunne fortsette å spille, ble det noen vafler til dommeren og arrangørene også.
Andre runde kom Floen tilbake. De dominerte i kampene sine, og etter at runden var ferdig hadde de og Hjellestad kvalifisert seg til finale. Det ble en spennende oppgjørskamp, med store sjanser på begge lag. Til slutt var det Floen som trakk det lengste strået og fikk første premie nok en gang, med Hjellestad på andre og Røde Kors på en tapper tredjeplass. Deretter ble laget som skal være med til landsfinalen i Oslo den 20. november plukket ut.
Da spillerne var ferdige med turneringen virket alle slitne og fornøyde. De hadde stått på så voldsomt at de hadde varmet hallen opp fra kaldt til behagelig temperatur da de var ferdig. Det virket som alle hadde fått en god start på lørdagen, både spillere, oppmøtte, arrangører og Civitan-gjengen. Nå er det bare å ønske de som skal reise til Oslo lykke til og glede seg til neste turnering!
”Prinsesse” Ragnhild tok gullet med hjem til Bergen
20 nov.2010
Idrett Mot Rus i Bergen vant fotballtuneringen 2010. Trappen Motiveringssenter og Civitan Ulrikke-Bergen,  reiste med 17 deltakere og 2 av disse var jenter til Vallhall i Oslo denne helgen for å spille fotballturnering med 17 ( totalt 18 ) andre Idrett Mot Rus lag fra Norge, og lagene var Tyrili-Oslo, Veksthuset, Stivfinneren, Loland 2, Vivestad, Bastøy og berg, Sollia avd.Trogstad, Origo, Solliakollektivet, Tyrilitunet, Tyrili Telemark, Rio, Samtun, Loland 1, Helsedirektoratet, Troms og Østebro
Tidlig Lørdag morgen reiste alle med fly til Oslo, med ønske å komme høyt opp på listen i kampen mot de andre lagene. Da de innledende kampene var spilt var Bergen kommet opp i kvartsfinalen, og spenningen og nervøsiteten begynte og vise seg, og planleggingen gikk på høyt nivå for å prøve å nå høyere opp på trappen, da kvartfinalen var ferdig var vi ett trappetrinn høyer opp, tenk rett til semifinalen. Da kom motivasjonen på fullt, oppvarming diskusjoner, spenning og kjempe motivasjon og der vant Bergen med 5-1, og hva skjedde da, jo finale plass i A-Finalen. Da kunne ikke noen styre Bergens laget, og spilte som om det siste de gjorde og VANT GULLET.
Bergens laget valgte ”Prinsesse” Ragnhild til målvakt, og var keeper i alle kampnene, og var med å kunne ta GULLET med hjem. Det var kjempe stemning, glade og fornøyde, sletne og haltende, mye melkesyre i beina, og med et herlig smil om munnen, og selvfølgelige kjempe glad for at Bergenserne var best. Med å ha fysisk sport, koordinering og et godt lagspill, er en viktig faktor for å kunne realiser sine drømmer. Trappen hadde med seg en gulltrøye i håp at de vant, og den fikk keeper til odel og eie for sin innsats, samt at alle spillerne fra Bergeslaget for en til odel og eie etter helgen for innsatsen sin.
Sendt lørdag kveld reiste vi alle hjem til flesland, med den store pokalen, og en mindre til alle spillerne, så de kan minnes denne dagen til neste år, og vi håper det kan bli en gjentakelse da.
----dette var en helt fantastikk dag, og så mange flotte menneske som var med på turneringen, må bare bøye meg i støvet for deres innsats i disse lagspillene, sier Tor Blaha, leder Trappen Motiveringssenter.
Click here to add text.
Click here to add text.
Så var sesongen i gang på Trappen og Idrett Mot Rus. 2. april 2011
Lørdag startet vi med trening på Bøneshallen for fullt.Det vil bli ukentlige treningskamper frem til sommeren. Vi har mye trening da det skal være gatefotball mesterskap der Frelsearmeen arrangerer i Bergen. En av Trappens elever er med i gruppen sammen med Frelsesarmeen som står som for hoved arrangementet i Bergen.
Hvis Bergen vinner så blir det verdensmesterskap i Paris i August, og videre blir det Norgesmesterskap i Idrett Mot Rus i november, der Bergen tok gullet i 2010.
Eleven fra Trappen var Oslo forriege helg på inspirasjonskonferranse invitert av Frelsesarmeens gatefotball. -----det var en kjempe motivasjon for meg, sa han og gleder seg seg for gatefotballen som er i Bergen 20 - 22 mai. Ellers stiller Civitan damene opp med sine eminente gode vafler, og en av de som hovedsakelig var for at Idrett Mot Rus kom i gang i Norge.
Lørdag 16 april - Palmelørdag-

Så var enda en treningskamp med fotball avsluttet, og litt nærmere gatefotballen som skal vær 20-22 mai. Vi merket at påsken er like rundt døren, og at en del hadde tatt ferie, så de som stilte fikk mye svette ut og mange løpemeter, men vaflene og kaffen var på plass fra Civitan faste folk.
Ellers vil Trappen - Idrett Mot Rus og Civitan ønske alle en ruktig god PÅSKE.